Коли батьки повідомили в Тернопільське відділення поліції про зникнення 9-річного хлопчика з села Плотича, на його пошуки негайно виїхали більш як півсотні правоохоронців: співробітники районного відділення поліції, спецпризначенці, кінологи, рятувальники. До них приєдналися односельці. Усі розуміли, що дитину потрібно знайти ще до настання ночі.

Батьки не знали, куди міг податися їхній син, і лише згодом пригадали, що того дня насварили хлопчика.
Допоки пошукова група прочісувала територію села, щось спонукало старшого лейтенанта Тараса Новосада разом із колегою зі слідчо-оперативної групи повернутися на подвір’я та повторно оглянути все обійстя. Мабуть, спрацювала особлива поліцейська інтуїція.
«Я замислився — де б міг сховатися 9-річний хлопчик. Де в такому віці діти почуваються найбезпечніше? Вдома! — розповів правоохоронець. — Зазирали у всі господарські будівлі, кликали малого на ім’я, аж, зрештою, почули якийсь тихий звук на горищі. Ми знайшли його майже опівночі».
Після сварки з мамою хлопчик заховався на горищі й там заснув. Побачивши у своїй схованці поліцейського у формі, він добряче перелякався, а ще дуже боявся, що його знову сваритимуть.
Маленького втікача повернули батькам. Хлопчик почувався добре, але дуже змерз.

Тернопільська область.

Фото надано відділом комунікації поліції Тернопільської області.