У Петра та Василини ПЛЕБАНОВИЧІВ багато спільного — участь у Революції Гідності, в АТО, а тепер вони стали подружжям й обвінчалися у Свято-Вознесенському храмі, що в місті Дубно.

На знімку: о. Василь Лозинський із молодятами Василиною та Петром Плебановичами.

Петро Плебанович родом із Дубенського району Рівненщини, Василина — зі Львівщини. Обоє були активними учасниками Революції Гідності, стояли в Києві на Майдані майже поруч, однак тоді зустрітися не довелося.
Доля звела їх влітку 2016-го на сході України. Петро — доброволець, боєць батальйону «Донбас». Василина — військова операційна медсестра, теж доброволець.
Петра під час мінометного обстрілу поранило, його доправили в госпіталь, а там в операції з діставання осколка взяла участь Василина. Наступного дня вона прийшла, щоб зробити перев’язку. Поранений попросив медсестру, аби вона віддала йому на згадку той осколок. Але Василина заперечила: мовляв, цього не можна робити, а ось фотографію осколка — будь ласка. Через деякий час знімок надійшов Петрові через соціальні мережі, почалося активне спілкування, а затим Василина відвідала Петра у Львові, де він перебував на реабілітації.
Надалі жаринка обопільної симпатії запалила в їхніх серцях справжнє кохання. Відтак вирішили одружитися. Благословляв наречених о. Василь Лозинський, благочинний Дубенського міського благочиння УПЦ КП та військовий капелан, який часто виконує духовну місію в зоні АТО. Священик подарував молодому подружжю, яке завітало до храму в українському народному вбранні, ікону Покрови Пресвятої Богородиці.

Євген ЦИМБАЛЮК.
Фото надане автором.

Млинів Рівненської області.