ХЕРСОН:

У Херсоні співробітники Державної фіскальної служби виявили фірму, керівники якої протягом року імпортували та продавали в Україні пальне і не сплачували жодних податків. 


Бухгалтерію підприємство тримало про людське око, не реєструючи товарні накладні та не вказуючи адреси АЗС, де реалізували бензин і дизпаливо. Податківці нарахували фірмі понад три мільйони фінансових санкцій. Платити гроші власники підприємства не захотіли — оскаржили висновки перевірки. Однак суд підтвердив обґрунтованість претензій, тож перерахувати названу суму до державної скарбнички бізнесменам доведеться.


Відкусити шматочок бюджетних фінансів усіляко намагаються, зокрема, деякі керівники комунальних та державних установ регіону. Найпоширеніший трюк — укладання договорів підряду на виконання робіт із фізичними особами —  підприємцями, які не мають найманих працівників та не є платниками ПДВ. Вони виконують роль фірм-прокладок. Привласнивши частину коштів та поділившись відкатами із замовниками, вони знаходять справжніх підрядників, які й виконують роботу за меншу суму. Але при цьому змушені економити на якості матеріалів і робіт. Начальник ГУ ДФС Херсонщини Ігор Клим каже, що лише поточного року податківці краю виявили 21 порушення бюджетної дисципліни, що стало платникам податків у 13 млн 998 тисяч гривень.