У Кропивницькому привітали з визначним 85-річним ювілеєм матір 11 дітей, бабусю 19 внуків та прабабусю 9 правнуків Лідію Григорівну РЕПЕТІЛО (на знімку). Їй одній із перших у незалежній Україні було присвоєно указом Президента України почесне звання «Мати-героїня».

Лідія Григорівна народилася на Полтавщині. Має визначну трудову біографію. Разом із чоловіком працювала в Кременчуку, Харкові, Первомайську, Білгороді. До Кіровограда (нині Кропивницький) сім’я переїхала 1964 року. Тут жінка влаштувалася охоронцем, потім — на бурову, де чоловік працював старшим майстром бурових установок. Саме тут десять із одинадцяти дітей родини Репетіло закінчили середню школу № 22. І у тому, що в 1975-му було збудовано нове приміщення школи, є чимала заслуга і Лідії Григорівни.
У ювілярки, крім почесного звання, є чимало інших нагород, а активну громадянську позицію і громадську роботу ця героїчна жінка не полишала ніколи. Вона і нині — багаторічний художній керівник ансамблю «Гірничанка». 
Лідія Григорівна виростила гідних дітей. Серед них — залізничники, юристи, працівники сфери обслуговування. А дві доньки — військовослужбовці: Анжела — десантник, а найменша Яна — учасник АТО, має державні нагороди.

Петро МЕЛЬНИК.
Фото з сайту школи № 22.

Кропивницький.