Про нього розповів відомий американський тренер Фредді Роуч після бою Василя Ломаченка проти кубинця Гільєрмо Рігондо:
«Я був розчарований, коли побачив, що Рігондо «злив» бій у такий спосіб. Йому буде дуже непросто змусити телебачення транслювати його поєдинки. У нього і так досить нудний стиль, а тепер він ще й здається між раундами.
Найкращий спосіб зупинити Ломаченка — придбати пістолет. А якщо серйозно, то Василь — відмінний боксер, у нього чудова робота ніг, швидкі руки і блискучі комбінації. Його буде дуже важко перемогти».
Раніше повідомлялося, що Рігондо симулював ушкодження в бою з українцем. Травма руки, на яку послався дворазовий олімпійський чемпіон, не захотівши продовжувати поєдинок, виявилася банальною симуляцією.
Як повідомляє ESPN, одразу після закінчення бою 37-річний Рігондо вирушив на обстеження до клініки. Однак знімок показав, що жодного перелому чи хоча б тріщини у бійця немає — лише сильний забій.

***

Авторитетний боксерський журнал The Ring включив чемпіона WBO у другій напівлегкій вазі Василя Ломаченка (10-1, 8 КО) до топ-3 рейтингу P4P.
Найкращим є казахстанець Геннадій Головкін (37-0-1, 33 КО), який володіє поясами WBA, WBC, IBF, IBO в середній вазі. Перед українцем розмістився абсолютний чемпіон світу в першій напівсередній вазі американець Теренс Кроуфорд (32-0, 23 КО).