Сьогодні, 14 лютого, в Кременчуці поховають суддю Автозаводського районного суду Олександра Лободенка. Про його смерть 12 лютого від одержаних напередодні ввечері вогнепальних поранень «Голос України» вже повідомляв. Як і про те, що основною версією збройного нападу на служителя Феміди правоохоронці вважають ту, яка пов’язана з його професійною діяльністю. На офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ з’явилося повідомлення про те, що  суддя обирав міру запобіжного заходу декільком учасникам протестних акцій.

З огляду на це, свою оцінку НП дали активісти Євромайдану, котрим Олександр Лободенко нещодавно присудив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з обов’язковим носінням електронного браслета-«контролера» за їхнім пересуванням. Зокрема, кременчуцький активіст і «домашній арештант» Сергій Полюхович не виключає можливості «жахливої підстави», коли хтось зі справжніх ворогів судді спробував використати загострення політичної ситуації у своїх цілях. Припускає він і ймовірне залучення до компрометації «євромайданівців» представників спецслужб.

Сподіватимемося, що жодні «сторонні» деталі не завадять фахівцям докопатися до істини та знайти виконавців і замовників убивства 34-річного служителя Феміди, батька двох малолітніх дітей. Нагадаємо також про те, що Президент України висловив співчуття близьким загиблого судді. Водночас глава держави доручив Генеральному прокурору «максимально оперативно та об’єктивно» розслідувати резонансну справу та «притягти винних у скоєні цього злочину до відповідальності», а Кабінету Міністрів — забезпечити супроводження у Верховній Раді проекту закону «стосовно посилення гарантій безпеки суддів і членів їх сімей».

Полтава.