Півтисячі дітей з усіх районів Закарпаття взяли участь у запаленні вогнів головної ялинки області в Ужгороді на День Святого Миколая. Діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, з малозабезпечених і багатодітних родин провели цей день в обласному центрі. З прийдешніми Новорічно-різдвяними святами малечу привітав заступник голови ОДА Олександр Петік.

Діти переглянули театральну виставу, для них організували святковий обід, довідався наш власкор Василь НИТКА. Кульмінацією гостювання стало запалення вогнів на ялинці на площі Народній перед будівлею ОДА (на знімку), інформують з її прес-служби.

Фото прес-служби ОДА.

***

У Тернополі на Театральному майдані урочисто відкрили головну ялинку та освятили різдвяну шопку. Участь у заходах взяли керівники області та міста.

«Щиро вітаю всіх з офіційним початком різдвяно-зимових свят, символом яких є наша традиційна ялинка!» — звернувся до городян міський голова Сергій Надал. Він пояснив, що різдвяна шопка є посланням надії й любові, яка допомагає створити сприятливу атмосферу Різдва, щоб з вірою переживати таємницю народження Спасителя, який прийшов на землю.

Під час урочистостей тернопільські пластуни передали громаді Вифлеємський вогонь миру, який є свідченням Божої благодаті для усього людства. У рамках дійства виступили творчі колективи міста, які подарували святковий концерт із мотивами прийдешнього Нового року та Різдва Христового.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Тернопіль.