Завдяки спільним зусиллям Рівненської ОДА, управління охорони здоров’я та команди проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» Світового банку на Рівненщині вдалося розширити межі проекту та зекономити кошти для відкриття додаткового кардіологічного центру в місті Сарни.
Такий заклад діятиме за новітніми стандартами лікування серцево-судинних захворювань. Адже для ефективного лікування, приміром, інфаркту міокарда згідно з сучасними нормами хворому потрібно надати допомогу протягом двох годин. Інакше починаються істотні ускладнення.
— Для північних районів Рівненщини, враховуючи відстані та якість доріг, швидка допомога фізично не зможе доправити пацієнта за дві години до серцево-судинного центру в Рівне. Тому виникла потреба відкрити такий центр у Сарнах. Він функціонуватиме як відділення Рівненської обласної клінічної лікарні та своєчасно надаватиме допомогу хворим, — розповів начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Юрій Осіпчук.
Як повідомив керівник групи консультаційної підтримки субпроекту «Лікування та профілактика хвороб системи кровообігу у Рівненській області» Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок, на створення серцево-судинного центру в Сарнах буде спрямовано майже 1,5 мільйона доларів США, які вдалося зекономити під час попередніх закупівель. За них закуплять усе необхідне обладнання для повноцінного функціонування центру. Саме приміщення реконструюють за рахунок співфінансування проекту.