Олег Ляшко пропонує низку кроків, які дадуть можливість знизити вартість тарифів на житлово-комунальні послуги. Насамперед лідер Радикальної партії вимагає спрямовувати на енергомодернізацію не менш як 10 відсотків коштів, виділених на субсидії, внаслідок чого українці зможуть замінити вікна, двері та котли за державні гроші.

«У бюджеті наступного року понад 70 мільярдів гривень заплановано на субсидії і менш як мільярд гривень — на енергомодернізацію. Людям кажуть: ідіть у банк та беріть кредити, щоб поміняти котли, вікна, двері. А хто пенсіонеру, в якого мінімальні доходи, дасть ті кредити? Це питання має регулювати держава, і фінансування має бути за рахунок коштів державного бюджету», — наголосив Ляшко.
Крім того, народний депутат переконаний, що тарифи на комуналку зменшаться, коли держава видобуватиме більше власного газу.
«Коли ми купуємо дорогий імпортний газ — за це сплачує кожен українець. Саме тому за ініціативи команди Радикальної партії минулого тижня було істотно знижено рентну плату до 12 та 6 відсотків для свердловин, що займаються видобутком газу. Що більше ми видобуватимемо, то менше валюти буде виводитися за кордон — отже, буде стабільна гривня та стабільні ціни», — підкреслив лідер РПЛ.
Також Олег Ляшко різко засудив тих, хто блокував поставки українського вугілля з Донбасу. Каже, постраждав від цього кожен українець, який сплачує за житлово-комунальні послуги.
«Деякі «корисні ідіоти» блокували Донбас, розказуючи, що їм не подобається російське вугілля. Доблокувалися до того, що цього року 17 мільйонів тонн вугілля купили в Росії. Заплатили за нього понад 
2 мільярди доларів. Де тут український інтерес? Власні шахтарі — без роботи, бюджети  — без податків, Україна втрачає щороку 2 мільярди валютної виручки, 40 мільярдів гривень податків, сотні тисяч людей залишилися без роботи. Тому ті, хто блокував Донбас, мають нести відповідальність, насамперед — політичну, адже від цього постраждав кожен українець. І сьогодні в тарифах ми платимо, в тому числі, і за російське вугілля», — підкреслив Ляшко.