За добу (станом на ранок 28.12) російсько-окупаційні війська на Донбасі здійснили чотири прицільні обстріли позицій наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, усі провокації були на донецькому напрямку. На Приазов’ї бойовики провокували до бойових протистоянь поблизу Водяного. Тут спочатку з великокаліберних кулеметів противник обстріляв наші оборонні укріплення з непідконтрольної українському уряду Саханки, а згодом він вів вогонь з гранатометів і стрілецької зброї з тимчасово окупованої Ужівки.
Також ворог з гранатометів та стрілецької зброї порушив перемир’я у передмісті Авдіївки. На підступах до цього прифронтового міста активізувався снайпер противника, який обстрілював опорні пункти. Окрім того, під вогонь з легкого піхотного озброєння потрапили оборонці Кам’янки. На інших ділянках нашої оборони порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «У нас спокійно. Перемир’я хоч і хитке, однак можна сказати, що діє. Ворожа важка артилерія, міномети та танки мовчать. І це дуже добре. Вночі російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї. Били неприцільно, це вони нас намагаються так спровокувати. Та ми лише спостерігаємо, засікаємо їхні вогневі точки й доповідаємо в штаб. Однак така тиша буде недовго. Це показали шкільне та хлібне перемир’я. Кілька днів спокійно, а потім починалися «феєрверки». Впевнені, й цього разу так буде. Вони завозять на передову БК, техніку, особовий склад. Тому на свята очікуємо загострення. Настрій у хлопців бойовий. Усі живі й здорові. Ялинку вже встановили й чекаємо Нового року».
За даними групи «Інформаційний спротив», російсько-окупаційні підрозділи, користуючись так званим новорічно-різдвяним перемир’ям, проводять відкриту ротацію, облаштовують нові позиції, а також маскують військову техніку. «В районі населеного пункту Горлівка окупанти маскують важку бронетехніку. Зокрема, зафіксовано 15 танків», — йдеться у повідомленні групи.