Нові сонячні електростанції з’являться на Вінниччині за кошти інвесторів з Китаю. Для їх спорудження відведено ділянки з неугідь, на балках та крутосхилах.
Можливість реалізації інвестиційного проекту керівники області обговорили з представниками китайської корпорації CNET. Перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко зазначив, що в регіоні мають досвід співпраці у цьому питанні з іноземцями. Завдяки цьому споруджено понад 20 сонячних станцій різної потужності. Крім того, відновлено роботу 21 гідроелектростанції. За його словами, кожен четвертий кіловат сонячної енергії в нашій державі виробляється на території Вінницької області.
Гості з Піднебесної — проектний менеджер корпорації CNET Вейн Чан та директор департаменту з нових проектів ТОВ «Енерджі Консалтинг» Терче Мітья — ознайомилися з умовами створення спільного підприємства для реалізації нової справи. Здійснили моніторинг земельних ділянок, заздалегідь визначених господарями для будівництва сонячних електростанцій. Про сприятливий інвестиційний клімат свідчить той факт, що, за даними одного з моніторингів, Вінниччина посіла перше місце серед регіонів держави в питанні створення належних умов для залучення інвестицій.
— Наш регіон — серед лідерів з виробництва сільськогосподарської продукції, — зазначив під час розмови Андрій Гижко. — Це стосується вирощування цукрових буряків й отримання цукру, виробництва молока, олії. Тут реалізовано проект з виробництва м’яса курятини. Споруджений комплекс птахофабрик — найбільший в Україні. Маємо широке поле для реалізації нових інвестиційних проектів.
Загалом на Вінниччині працюють інвестори із 115 країн світу. Найактивніша співпраця з підприємцями з Польщі, Румунії, Франції, Іспанії. Обласна влада здійснює супровід реалізації проектів, що гарантує захищеність вкладених коштів.

Вінницька область.