Якби я був на місці президента, міністра, депутата чи будь-кого з керівників країни, то передусім об’єднав би владні гілки над роботою з розвитку нашої держави, покращення добробуту народу, захисту національних інтересів.
 
Запорука успіху і процвітання країни у монолітній роботі та миротворчій діяльності заради збереження цілісності території та злагоди на українській землі. Нам треба навчитися розумно мислити, поважати і любити один одного та свою країну.
 
Кожна людина, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішніми та прийдешніми поколіннями, повинна робити все необхідне для примирення та єднання громадян різних національностей, а також для порозуміння між органами державної влади.
 
Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Його єднання і злагоджена робота відбудуться тоді, коли команда влади складатиметься з чесних, мудрих, працьовитих, талановитих і сміливих керівників.
 
Коли усі разом, як єдине громадянське суспільство, піклуватимемося про зміцнення суверенної і незалежної держави та дбатимемо про забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя. Це стане можливим, коли дотримуватимемося основних законів, які написані у Біблії та Конституції.
 
Народ ми єдиний —
співаєм пісні.
Пісні, що лунають 
за мир на землі.
Це наші простори: 
карпатські ліси,
Степи ті херсонські, 
поліські сади…
    
Любімо Україну, всім серцем 
любімо!
Вона в нас єдина, 
краща за всіх.
Де ріки бурхливі, родючі поля,
Дніпровськії води 
єднають моря.
 
Сади нам садити, 
ростити дітей.
Цвістиме країна високих ідей!
Де руки робочі — 
там пахучі хліба,
Така наша доля — 
бурхлива сівба.
 
Леонтій КАЛИТКА.
 
Мирне
Горохівського
району
Волинської області.