Російські найманці продовжують нехтувати домовленостями про припинення вогню на час Новорічно-різдвяних свят. За останню добу (станом на ранок 12.01) вони 9 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку основна вогнева активність противника спостерігалася у районі Світлодарської дуги. Ворог із 120- та 82-міліметрових мінометів і великокаліберних кулеметів вів вогонь довкола Луганського, а з гранатометів різних видів і стрілецької зброї прицільно стріляв по захисниках Новолуганського. Також незаконні збройні формування порушували перемир’я, стріляючи з великокаліберних кулеметів біля Новозванівки.

На донецькому напрямку епіцентром нестабільності стало Приазов’я. Тут окупанти активно застосовували 120- та 82-міліметрові міномети на околицях Широкиного, Гнутового і Лебединського. Окрім того, з гранатометів були обстріляні Піски.

За даними ГУР Міноборони, заради наживи бойовики підривають тіла своїх загиблих. «Керівний склад 6-го окремого мотострілецького полку 2-го АК так званої «ЛНР» знищив тіла двох загиблих бойовиків методом підриву. У такий спосіб ватажки російсько-окупаційного підрозділу вкотре приховали перед вищим керівництвом факти про втрати серед особового складу. В подальшому вони планують отримувати їхню зарплатню, зарахувавши загиблих в списки зниклих безвісти», — зазначили у силовому відомстві.