Шановні друзі!

Сердечно вітаю викладачів, працівників, студентів та випускників першого професійного музичного навчального закладу України з його 150-річчям.

Літопис інституту є істо-рією становлення українського музичного мистецтва. З ним пов’язані імена таких його корифеїв, як засновник національної композиторської школи М. Лисенко, класики української музики ХХ століття М. Леонтович, К. Стеценко, Л. Ревуцький, Б. Лятошинський.

Внесок інституту у скарбницю національної та світової культури вагомий і незаперечний. Серед його вихованців багато видатних музикантів: класики української композиторської школи П. Козицький, Георгій та Платон Майбороди, всесвітньо відомий піаніст В. Горовиць, піаніст, композитор, засновник педагогічної школи, вчитель Д. Шостаковича та цілої плеяди піаністів-педагогів Л. Ніколаєв, фортепіанний педагог А. Артоболевська, піаніст і науковець Г. Коган, учень і друг П. Чайковського скрипаль Й. Котек, музикознавець та педагог Б. Яворський — вчитель М. Леонтовича і Г. Верьовки, театральний композитор І. Сац, баяніст і педагог М. Різоль, хоровий диригент, Герой України, П. Муравський, співаки М. Литвиненко-Вольгемут, Д. Гнатюк, Д. Петриненко та багато інших.

І нині ваш творчий навчальний заклад займає особливе місце в процесі гуманізації суспільства, збереження і примноження духовної мистецької скарбниці народу, інтеграції України до європейського і світового культурного процесу.

Дякую колективу за плідну й багатогранну роботу в галузі музичної культури та професійного виховання творчої молоді. Ваші випускники — провідні виконавці, педагоги, науковці, композитори, диригенти, продюсери — гідно продовжують традиції своїх визнаних попередників, працюючи у різних галузях вітчизняного та зарубіжного музичного мистецтва.

Щиро зичу всім вам подальших професійних здобутків, творчої наснаги, міцного здоров’я, щастя, добра та Божого благословення!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.