ПОЛТАВА:

У Полтаві працівники СБУ, поліції та прокуратури затримали колишнього начальника інспекції з контролю за використанням і охороною земель Головного управління Держгеокадастру в області.

Сталося це біля одного з ресторанів швидкого харчування одразу після того, як йому передали цілу торбу готівки — понад 760 тисяч гривень (на знімку). Гроші, за інформацією прес-служби прокуратури області, екс-посадовець вимагав і отримав від представника фермерського господарства за сприяння у продовженні терміну дії договорів оренди землі сільськогосподарського призначення загальною площею 88 гектарів на території Жданівської сільради, що в Лубенському районі.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368. Тобто за однією з найтяжчих «хабарницьких» статей Кримінального кодексу, що передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Однак у ній ідеться не про колишніх, а про нинішніх службових осіб, які «займають відповідальне становище». Тож у прес-службі прокуратури області наголошують, що йдеться про затримання «посередника». А речники управління СБУ в області зазначають, що екс-чиновник обіцяв після отримання цієї суми домовитися про позитивне вирішення згаданого питання «з посадовими особами главку Держгеокадастру». За таких обставин співробітники спецслужби проводять санкціоновані обшуки «у фігурантів справи». За інформацією прес-групи УСБУ в області, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії «щодо притягнення до відповідальності чиновників Держгеокадастру, причетних до корупційної схеми».

Фото зі сторінки УСБУ в Полтавській області у Фейсбуці.