У Луцьку врочисто відзначили 74-ту річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників. З цієї нагоди на меморіалі «Вічної слави», де поховані воїни, які загинули в боях за Луцьк, відбулася панахида, яку відправили священики кафедрального Свято-Троїцького собору УПЦ Київського патріархату. Присутні поклали квіти на могили і до обеліска «Поранений боєць».
Того ж дня духовенство Волинської єпархії УПЦ зустрілося з ветеранами Другої світової війни, вручило їм подарунки. На жаль, з кожним роком дедалі менше залишається воїнів Другої світової. На меморіал їх прийшло лише кілька. Серед них — учасник визволення області в 1944 році Михайло Єрлін.
Щоправда, як показав подальший розвиток подій, місто виявилося легше взяти, ніж утримати. Жорстокі бої на околиці Луцька тривали до березня 1944-го. Втрати з обох боків були величезні. Про це свідчать і три меморіальні військові кладовища в обласному центрі, а також величезне, на жаль, давно зруйноване кладовище німецьких вояків біля приміського села Дачне Ківерцівського району.

На знімку: учасник боїв на Волині в 1944 році Михайло Єрлін щоразу приходить на меморіал, аби віддати шану своїм загиблим побратимам.

Фото автора.