У селі Гожули, що під Полтавою, вшанували пам’ять полеглого героя-земляка, учасника АТО Ростислава Чипенка. У присутності його побратимів, представників районної та місцевої влади, односельців родині звитяжця передали орден «За мужність», якого той був удостоєний посмертно. Нагороду героя одержували його батьки, дружина та діти (на знімку).

Промовці згадували, що Ростислав став взірцем відваги й жертовності. Маючи трьох дітей, зокрема й двох малолітніх синів, захищати рідну землю від загарбників вирушив добровільно. Спочатку воював у складі штурмової роти 90-го окремого батальйону 81-ї аеромобільної бригади. Тобто в десантних військах, які з незмінним гаслом «Ніхто, крім нас» зазвичай опиняються в найгарячіших точках збройного протистояння.

А потім, за словами заступника командира батальйону, в якому служив відважний воїн, майора Сергія Зайцева, сам попросився у «їжаки» (так називають фронтових саперів). Загинув смертю хоробрих поблизу Оленівки на Донеччині. Тоді наша розвідгрупа зачищала так звану сіру зону біля дачного масиву. Саме там Ростислав підірвався на міні, закривши своїм тілом від осколків товаришів...

Полтава.

Фото з сайту www.kolo.poltava.ua