За моніторингом Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Львівщина стала лідером серед областей за кількістю залучених коштів.
 

Згідно з програмою енергозбереження для населення на 2017—2020 роки жителям Львівської області відшкодовують тіло кредиту в розміри 10 відсотків, але не більш як 25 тисяч гривень. Для встановлення приватних дахових сонячних електростанцій відсоткова ставка кредиту становить 5—15 відсотків відповідно до індексів податко-
спроможності.

Як розповів директор департаменту паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Михайло Мельник, у 2017 році було надано 7532 кредити на загальну суму 185 мільйонів гривень, на відшкодування яких з обласного бюджету виділили 18 мільйонів гривень.

В області діяли ще 14 районних та 5 міських програм енергозбереження, завдяки чому торік вдалося залучити додатково 3,3 мільйона гривень із місцевих бюджетів на відшкодування відсоткової ставки за кредитами, які мешканці отримали на впровадження заходів з енергоефективності.

Лідерами з видачі кредитів стали Львів, Дрогобич, Стрийський та Самбірський райони. Здебільшого кредити беруть на утеплення будинків, заміну вікон та дверей. Останніми роками збільшується кількість встановлених на дахах нових приватних будинків сонячних електростанцій.

Львів.