Урочиста церемонія відкриття «білої» олімпіади відбулася вчора в місті Пхьончхан. Дійство тривало майже дві з половиною години на спеціально збудованому для цієї події стадіоні, розрахованому на 35 тисяч глядачів.

На параді команд-учасниць наша олімпійська збірна згідно з літерами корейської абетки крокувала 57-ю. Високу честь нести прапор України на церемонії відкриття довірили олімпійській чемпіонці, капітану жіночої збірної з біатлону Олені Підгрушній.

У Пхьончхані вперше в історії зимових Олімпійських ігор учасники розіграють понад 100 комплектів нагород. У програмі Ігор з’явилися нові дисципліни: дабл-мікст у керлінгу, біг-ейр у сноуборді, мас-старт у ковзанярському спорті і змішаний командний турнір у гірськолижному спорті.

Загалом на Олімпійських іграх-2018 виступлять понад 2500 атлетів із 92 країн. Вперше в зимовій Олімпіаді візьмуть участь спортсмени з Косово, Малайзії, Нігерії, Сінгапуру, Еквадору та Еритреї. Олімпійський комітет Росії (ОКР) рішенням виконкому

Міжнародного олімпійського комітету (МОК) був дискваліфікований, тому спортсмени цієї країни виступлять на Іграх під прапором МОК у складі команди «Олімпійські атлети з Росії».

XXIII зимові Олімпійські ігри триватимуть по 25 лютого. Представники України змагатимуться з найкращими атлетами планети в 9 із 15 видів спорту.

Фото з сайту НОК України.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій привітав усіх із відкриттям зимових Олімпійських ігор у Південній Кореї. 

Збірна незалежної України бере участь уже в сьомій такій Олімпіаді. Цьогоріч 33 наших атлети змагатимуться за першість у дев’яти видах спорту. «Від імені Верховної Ради бажаю нашим спортсменам перемоги і щоб частіше лунав Гімн України під час вручення медалей. Дякую вам. Успіху. Україна — означає перемога», — сказав очільник парламенту.