Футбол. Ліга Європи. 1/16 фіналу. Перші матчі. 15 лютого.
«Боруссія» (Німеччина, Дортмунд) — «Аталанта» (Італія). 3:2. «Ніцца» (Франція) — «Локомотив» (РФ). 2:3. «Наполі» (Італія) — «Лейпциг» (Німеччина). 1:3. «Ліон» (Франція) — «Вільярреал» (Іспанія). 3:1. «Селтік» (Шотландія) — «Зеніт» (РФ). 1:0. «Копенгаген» (Данія) — «Атлетіко» (Іспанія). 1:4. «Астана» (Казахстан) — «Спортинг» (Португалія). 1:3. «Спартак» (РФ) — «Атлетік» (Іспанія). 1:3. «Естерсунд» (Швеція) — «Арсенал» (Англія). 0:3. «Лудогорець» (Болгарія) — «Мілан» (Італія). 0:3. «Стяуа» (Румунія) — «Лаціо» (Італія). 1:0. «Реал Сосьєдад» (Іспанія) — «Зальцбург» (Австрія). 2:2. «Партизан» (Сербія) — «Вікторія» (Чехія). 1:1. «Марсель» (Франція) — «Брага» (Португалія). 3:0.

* * *

АЕК (Греція, Афіни) — «Динамо» (Україна, Київ). 1:1. Голи: Циганков, 19, Айдаревич, 80.
АЕК: Баркас, Гало, Враньєш, Лабропулос, Бакакіс, Сімоеш, Галанопулос (Айдаревич, 78), Бакасетас, Лівая, Клонарідіс (Христодулопулос, 52), Якумакіс. Тренер — Маноло Гіменес.
«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Хачеріді, Кадар, Морозюк, Шепелєв, Буяльський, Циганков, Гармаш (Бєсєдін, 77), Гонсалес, Мораес (Шапаренко, 90). Тренер — Олександр Хацкевич.
Рефері — Карлос дель Серро (Іспанія).
Афіни. «Спіро Луїс». 45 000 глядачів. 8 градусів.
Динамівці зіграли внічию, забили гол. Це, безумовно, позитивні показники для матчу на виїзді. І домоглися їх наші футболісти в протистоянні з сильним суперником, котрий, нагадаємо, йде на другому місці в національній першості.
Однак було помітно, що футболісти АЕКа мають вищий ігровий тонус, ніж суперник. Адже чемпіонат Греції триває без перерви. Кияни провели 11 поєдинків під час тренувальних зборів в Іспанії. Але контрольні матчі і турнірні не йдуть у жодне порівняння.
Утім, і за таких обставин динамівці пристойно провели перший тайм. Індивідуальну майстерність і бойовитість продемонстрував Дерліс Гонсалес — він віддав чудову передачу Віктору Циганкову (на знімку), котрий завершив ефектну комбінацію влучним ударом.

А от після перерви гості більше оборонялися, що дало змогу супернику загострити гру. І, зрештою, він відігрався.

* * *

— «Динамо» і не виграло, і не програло — ми сьогодні провели лише першу гру нашої двоматчевої дуелі з АЕКом, — сказав Олександр Хацкевич. — Вдалося забити гол на чужому полі. Не вдалося довести матч до перемоги. У контратаках нам потрібно було грати сміливіше. Зрозуміло, що в другому таймі ми вже більше позиційно оборонялися. Але відпрацювали надійно, за винятком моменту з пропущеним голом. У другому таймі АЕК більше володів м’ячем, але темп ми витримали. Тепер з кожним матчем треба додавати...

* * *

Наступного четверга у Києві відбудеться друга зустріч. Хацкевич через перебір попереджень окремими його підопічними змушений внести зміни до складу. Ансамбль, либонь, буде більше зорієнтований на наступальні дії. Хоча надійна оборона в таких матчах — запорука успіху.
Одне слово, треба багато попрацювати за час, що залишився. І треба врахувати той факт, що в Києві, найімовірніше, судитиме не такий ліберальний рефері, як іспанець Карлос дель Серро. Він працював упевнено, справедливо і не піддавався тиску трибун і гравців місцевої команди...
«Динамо» в неділю проведе матч 20-го туру чемпіонату УПЛ проти донецького «Олімпіка». Це також позитивний фактор. Ну, а самі динамівці, звісно, дуже сподіваються, що підтримати їх у протистоянні з АЕКом прийде достатня кількість уболівальників.

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.
Фото uefa.com