«Будівництво радіотелевізійної передавальної станції в Попаснянському районі Луганської області» на 23,7 млн грн стало переможцем конкурсу проектів, які реалізовуватимуть за кошти держбюджету, що надійшли від ЄС. Це будівництво дуже важливе для регіону, оскільки дасть змогу відновити трансляцію щонайменше 15 українських телеканалів у 60-кілометровій зоні від станції. Майже 200 тис. наших громадян, які проживають і на тимчасово окупованих, і на підконтрольних українській владі територіях Луганщини та Донеччини, отримають доступ до українського телебачення.

Крім цього, переможцем конкурсного відбору став спільний проект Луганської та Львівської ОДА, ініціатором якого виступило Міністерство освіти і науки, «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти» вартістю 11,84 млн грн. Загалом Луганською ОДА було подано до Мінрегіону 15 проектів на 173,65 млн грн.

Крім того на укріплення матеріально-технічної бази, покращення умов у закладах культури краю торік витрачено 106,85 млн грн, зокрема з обласного бюджету — 81,9 млн. Сьогодні на підконтрольній українській владі території регіону розташовано 2786 об’єктів культурної спадщини, співробітники яких розпочинають підготовку до щорічного відкритого обласного фестивалю «Луганщина — це Україна!» та 80-ї річниці утворення області, інформує наш власкор Павло ВОРОНЦОВ.