Відбулася зустріч голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганни Гопко із заступником Державного секретаря США Джоном Саллівеном, під час якої тривало конструктивне обговорення необхідності продовження реформ в Україні, особливо захисту дієвих антикорупційних правоохоронних інституцій та ухвалення закону про Антикорупційний суд.
Сторони відзначили важливість відновлення Комісії Стратегічного партнерства між Україною та США з метою посилення співпраці між нашими країнами, в тому числі широкомасштабних реформ у нашій державі, а також обговорили потребу посилення санкцій проти РФ та інших заходів з метою відновлення територіальної цілісності та суверенітету України та вжиття усіх можливих заходів для сприяння деокупації Криму.
Г. Гопко також наголосила на важливості докладання спільних зусиль у недопущенні будівництва суто політичного і небезпечного для європейського континенту проекту «Північний потік-2».
Голова комітету подякувала за послідовну підтримку, жорсткі санкції і професійну роботу Курта Волкера та його чітку позицію щодо агресивних дій РФ проти України.
Також у Комітеті у закордонних справах відбулася зустріч з представниками Програми Державного Департаменту США з експертного контролю та безпеки кордонів (EXBS). Окрім голови комітету Ганни Гопко, у зустрічі також взяли участь заступник голови комітету Борис Тарасюк, голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Світлана Заліщук, а також секретар Комітету з питань екологічної політики Остап Єднак. Американську сторону представляли керівник Програми EXBS Джей Джей Джонс та радник з правових питань Програми EXBS США Володимир Сулжинський.
Учасники зустрічі наголосили на важливості удосконалення національної системи експортного контролю та безпеки кордонів, а також забезпеченні регулювання торгівлі товарами відповідно до міжнародних стандартів, е-ліцензування. Особливу увагу було приділено обговоренню запропонованих змін у законодавство України, зокрема питанню про експортний контроль.
Американська сторона запевнила народних депутатів у своїй незмінній позиції щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету нашої держави.

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради.