Ворог знову порушив домовленості ТКГ про припинення вогню, які мали набрати чинності з півночі 5 березня. За даними прес-центру штабу АТО, у районі Щастя противник півтори години вів вогонь із мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. Крім того, міномети калібру 82 мм ворог застосував по захисниках Троїцького. На Приазов’ї загарбники стріляли з мінометів калібру 120 мм неподалік Павлополя і Широкиного. До того ж сім мін калібру 120 мм розірвалися поблизу наших опорних пунктів у передмісті Мар’їнки.

«Підрозділи сил АТО вогонь у відповідь не відкривали, повністю дотримуючись умов перемир’я. Водночас у разі загрози життю та здоров’ю цивільного населення, особового складу підрозділів ЗС України, вчинення інших провокаційних дій бойовиками Збройні Сили України готові негайно адекватно реагувати у відповідь», — зазначили в штабі АТО.

Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Режим тиші у нашому секторі не діє. Ситуація напружена... Від самого ранку не вщухає стрілецька зброя. Працюють снайпери. Сидимо в окопах. Стріляють не влучно. Однак випадкові кулі — це ще півбіди. Часто орки ведуть прицільний вогонь із дещо серйозніших калібрів. Перемир’я не настане... Усі це розуміють. Адже РФ ніколи не дотримувалася свого слова... Усі хлопці живі й здорові. Додати більше нічого».

У зоні проведення АТО військовослужбовці 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ захопили в полон бойовика незаконних збройних формувань з паспортом РФ. Наші бійці опублікували фото документів бранця, серед яких — паспорт громадянина Російської Федерації і «тимчасове посвідчення особи ДНР». 47-річний чоловік у бандформуванні служив водієм-механіком.