Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 23-й тур.

9 березня. «Ворскла» — «Шахтар». 0:3. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 1 500 глядачів. Рефері — Дердо (Чорноморськ). Голи: Феррейра, 22, 36, Марлос, 67 (п).

10 березня. «Зірка» — «Сталь». 1:2. Кропивницький. «Зірка». 1 018 глядачів. Рефері — Бондар (Київ). Голи: Цюпа, 53 — Кузик, 37, Джонатан, 45.

«Олександрія» — «Чорноморець». 0:0. Олександрія. КСК «Ніка». 700 глядачів. Рефері — Бойко (Київ). Вилучено Сітала («Олександрія», 74, пряма червона картка).

11 березня. «Карпати» — «Олімпік». 0:3. Львів. «Україна». 3 423 глядачі. Рефері — Балакін (Київська область). Голи: Біленький, 45 (п), Геннадій Пасіч, 84, Щедрий, 90+3. Вилучено Акулініна («Карпати», 63, друге попередження).

«Маріуполь» — «Зоря». 0:0. Маріуполь. «Іллічівець». 2 613 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). На 45+1-й хвилині Сілас («Зоря») не реалізував пенальті (воротар).

«Динамо» — «Верес». 1:0. Київ. НСК «Олімпійський». 4 756 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Гол: Мораес, 14.

Тепер учасники турніру продовжать боротьбу в двох шістках. Перша змагатиметься за нагороди і вестиме боротьбу за потрапляння до єврокубків. Друга — боротиметься за виживання.

***

Київському «Динамо», котре не припиняє гонитву за «Шахтарем», дуже важко далися три очки в поєдинку з «Вересом». Ще свіжі в пам’яті події у Львові 25 лютого, коли в матчі 21-го туру рівняни, як то кажуть, каменя на камені не залишили від динамівців. Тоді «Верес» переміг 3:1.

Природно, що прихильники столичного клубу сподівалися на переконливий реванш. І спочатку здавалося, що «Динамо» таки дасть прочуханки кривднику. Дуже швидко Мораес відкрив рахунок. Але більшого господарям досягти не вдалося. Суперник чинив гідний опір. А наприкінці зустрічі «Верес» був близький до того, щоб принаймні зрівняти рахунок.

***

«Шахтар» навіть на дуже непридатному полі легко довів перевагу над «Ворсклою». Така гра донецької команди вселяє надію на те, що вона успішно виступить і сьогодні в столиці Італії в матчі у відповідь 1/8 Ліги чемпіонів проти місцевої «Роми». Нагадаємо, що першу зустріч у Харкові чемпіон України виграв 2:1.

***

У другому секстеті вартий уваги поєдинок у Львові, де «Олімпік» із великим рахунком обіграв «Карпати». Звичайно, вилучення львів’янина Акулініна вплинуло на результат. І заради справедливості слід сказати, що у господарів були моменти, щоб забити.

Але вони не скористалися жодним. А от гості своїх не змарнували.