Четвертого дня на Паралімпійських іграх-2018 у Пхьончхані українські спортсмени вибороли чергові нагороди. Усі медалі в скарбничку нашої збірної поклали біатлоністи.

Спочатку Тарас Радь (на знімку) виграв перегони на 12,5 км серед сидячих спортсменів. 18-річний тернополянин закрив усі мішені на чотирьох вогневих рубежах і показав час 45:36.6. В американця Даніеля Кносса, який взяв «срібло», українець виграв 1:01.7. Інший представник США Ендрю Соул (+1:33.1) виборов «бронзу».

«Золото» Радя стало для України вже четвертим на Паралімпіаді-2018. Три попередні перемоги принесли нашій країні лижники і біатлоністи.

Другу найвищу відзнаку дня виборола Оксана Шишкова (на знімку) в перегонах на 10 км. Чемпіонка пройшла всю дистанцію без помилок на стрільбищах та на 2:13.5 хвилини обігнала на фініші представницю НПА Михайлину Лисову. Бронзова нагорода — в активі німкені Клари Клуг. В активі Оксани є ще й «срібло» Паралімпіади-2018.

Срібну нагороду в індивідуальних перегонах на 12,5 км взяв Ігор Рептюх (категорія LW8 — значне пошкодження верхніх кінцівок). Промахнувшись раз на третьому вогневому рубежі, українець, який до цього виграв лижний старт на 20 км, показав результат 35:31.8. Це на 6,7 секунди більше, ніж у переможця — француза Бенжаміна Дав’є. «Бронза» дісталася Марку Арендсу з Канади.

Людмила Ляшенко (категорія LW8) виборола «бронзу» в перегонах на 10 км. Українка промахнулася двічі і завершила змагання з результатом 36:23.6. «Золото» і «срібло» дісталося Катерині Румянцевій та Анні Міленіній (НПА). Це вже друга «бронза» нашої Людмили в Пхьончхані.

У заключних біатлонних перегонах четвертого змагального дня виступали чоловіки на дистанції 12,5 км (з вадами зору). Наш 21-річний Олександр Казік фінішував другим з відставанням в 2,7 секунди від переможця — білоруса Юрія Голуба. Бронзова медаль також в українця Юрія Уткіна.

Після цих приємних подій команда України піднялася на друге місце в медальному заліку. Наші атлети вибороли 15 нагород (5 золотих, 4 срібні, 6 бронзових). Попереду атлети США — 17 (6, 6, 5).

Фото www.2014. paralympic.org.ua