За добу (станом на ранок 14.03) бойовики чотири рази обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку активізувалися бойовики неподалік Луганського. «Противник застосував гранатомети та великокаліберні кулемети, а по позиціях поблизу Артемового — гранатомети і стрілецьку зброю», — йдеться в повідомленні.

Крім того, не вщухали ворожі обстріли на донецькому напрямку, де терористи гатили з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по опорних пунктах сил АТО біля Пісків. Позиції шахти «Бутовка» ворог обстріляв зі стрілецької зброї.

«Внаслідок ворожого вогню один український воїн дістав бойову травму. Його доправлено до лікувального закладу. Стан здоров’я нашого захисника — задовільний», — зазначили в штабі АТО.

Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «У нас спокійно. Сьогодні обстрілів не було. Однак до вечора ще далеко, тому говорити про тишу поки що рано. Кількість провокацій з оголошенням перемир’я все-таки стала меншою, і це тішить. Однак учора, наприклад, прилетіло кілька мін 120-го калібру, працював ДШК. Така у них зараз тактика. Кілька днів спокійно, а кілька — гаряче. Вогонь ведуть снайпери. Вони в нашому секторі досить активні. Інші ж постріли здебільшого неприцільні. Під час затишшя марно часу не гаємо: облаштовуємо позиції, читаємо книжки. Усі хлопці живі й здорові».

За даними групи «Інформаційний спротив», за останній тиждень значно активізувалися диверсійно-розвідувальні і снайперські групи противника вздовж усієї лінії зіткнення. «Підрозділи «1-го і 2-го АК» оперативного угруповання російських окупаційних військ здійснили майже 25 вогневих нальотів з мінометів калібру 82 мм, БМП і танків. Найбільш інтенсивно обстрілював ворог позиції наших військ у районі населених пунктів Щастя, Катеринівка, Троїцьке, Авдіївка та Богданівка. Також противник продовжує активно вести повітряну розвідку бойових порядків ЗС України. На військових полігонах в окупованій частині Донбасу продовжують інтенсивно проводитися заходи бойової підготовки. Так, на полігоні «Приморський» завершено збори з механіками-водіями та операторами-навідниками бойових машин, на базі окремих частин і підрозділів «1-го і 2-го АК» розпочато проведення занять з особовим складом «МВС ЛНР/ДНР» з відпрацювання питань ведення бойових дій у місті й організації несення служби на блокпостах», — йдеться у повідомленні групи.