Міністр закордонних справ Греції Нікос Кодзіас на початку лютого одержав анонімного листа із погрозами на свою адресу й своєї родини. Невідомі попередили його, що міністр має припинити переговори з македонським колегою про нове найменування сусідньої країни. До листа було додано й кулю, про яку анонімні відправники повідомили, що вона призначена непоступливому міністрові. Поліція почала розслідування, але так і не знайшла відправників. 
 
А минулого тижня на адресу міністерства для Кодзіаса надійшов ще один конверт із кулею, що її використовують війська протиповітряної оборони. У новому посланні його обвинуватили в тому, що він торгує грецькою історією і готовий піти на поступки сусідам та погодитися, щоб у новій назві Македонії буле присутнє найменування північної грецької провінції. Відправники зазначили, що в них є три кулі для міністра, але останню він уже отримає не поштою.
 
Поліція і військові експерти почали нове розслідування щодо відправників листа. Грецькі ЗМІ нагадують, що торік подібні погрози одержував і екс-прем'єр Лукас Пападімос. 25 травня у своєму службовому автомобілі він відкрив надісланий йому поштовий конверт, після чого пролунав вибух. Пападімос дістав легкі поранення. Влада Греції тоді назвала те, що сталося, терактом, але змогла знайти ймовірного злочинця аж у жовтні, коли за підозрою в замаху поліція заарештувала 29-річного чоловіка, пов'язаного з анархістською терористичною організацією.