За добу (станом на ранок 22.03) бойовики не здійснили жодного обстрілу наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, ситуація перебуває під повним контролем ЗСУ. Наші воїни продовжують неухильно дотримуватися домовленостей щодо повного припинення вогню.

За даними групи «Інформаційний спротив», за останній тиждень у зоні бойових дій на Донбасі кількість ворожих обстрілів стала меншою. «На період підготовки і проведення виборів президента РФ (18 березня) частини і підрозділи 
«1-го і 2-го АК» оперативного угруповання російських окупаційних військ перебували в підвищеній бойовій готовності, на всій окупованій території російським окупаційним командуванням було запроваджено посилений режим. Противник продовжує активне ведення повітряної розвідки бойових порядків ЗС України — за тиждень зафіксовано 7 розвідувальних польотів», — йдеться у повідомленні групи.

Співголова Громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов вважає, що не варто чекати особливих змін у конфлікті на Донбасі після виборів президента РФ. «Щодо ситуації на сході країни, то вона навряд чи істотно погіршиться після виборів президента РФ. Утім, треба чітко визнати, що конфлікт заморожено. Найімовірніше, Росія реалізує так званий абхазький сценарій. Його результатом стала війна в Грузії і визнання РФ в односторонньому порядку «республік» Абхазія і Південна Осетія. Зараз нам потрібно розраховувати тільки на власні сили. На п’ятому році війни варто вже про це собі сказати. Нібито санкції, миротворці вирішать конфлікт на Донбасі, а у нас в оборонній сфері відбувається щось незрозуміле. Армію треба не розкрадати, а розвивати», — зазначив він.