Учора Президент України Петро Порошенко відвідав Луцьк, де в залі засідань обласної ради зустрівся з активом Волинської області, керівниками силових і бізнесових структур. Проаналізувавши поточну ситуацію в державі, він зауважив, що найближчі завдання влади залишаються незмінними: підвищення життєвого рівня людей: зокрема зростання мінімальної заробітної плати до чотирьох тисяч і середньої по Україні — до десяти тисяч гривень. Серед пріоритетів залишається дорожнє будівництво, захист бізнесу від свавілля силових структур, боротьба з корупцією і злочинністю.

Оскільки Президент прибув в область для призначення нового керівника ОДА, він подякував вже колишньому голові виконавчої влади області Володимиру Гунчику за роботу, відзначивши, що за майже чотири роки йому вдалося багато досягти по врегулюванню ситуації в області, налагодженню співпраці з діловими і бізнесовими структурами, захисту прав громадян. Представляючи присутнім нового голову облдержадміністрації Олександра Савченка (на знімку), Президент висловив впевненість, що його професіоналізм, досвід дадуть змогу успішно справлятися з поставленими перед ним завданнями: об’єднати зусилля громади на розвиток економіки регіону, захистити волинські ліси, вести рішучу боротьбу з корупцією, зберегти для народу України таке багатство регіону, як бурштин.

* * *

Того ж дня Президент побував  з робочою поїздкою у Рівненській області.

Глава держави відвідав підрозділ ГУ ДСНС у Рівненській області, де передав рятувальникам нову пожежну техніку — чотири потужні пожежні автомобілі, які можуть взяти чотири тонни води, мають високу прохідність, а також два спеціалізовані рятувальні. На рахунку рятувальників Рівненщини — сотні врятованих життів, відзначив Президент.

«Величезну роботу пожежно-рятувальні підрозділи області виконують не лише у себе в регіоні, а й в зоні АТО — на Донеччині та Луганщині», — зауважив Петро Порошенко. За його словами, техніка, яку сьогодні передають, профінансована за рахунок центрального та обласного бюджетів, і буде використовуватись не лише на Рівненщині. Президент зауважив, що рятівники, які поїдуть в зону АТО, будуть набагато якісніше оснащені. «Бо ви облаштовуєте там оборонні рубежі, розміновуєте території, надаєте допомогу пораненим. Раніше вам доводилося евакуйовувати мирних мешканців із зони бойових дій», — додав глава держави.

Президент Петро Порошенко повідомив про переговори та досягнуті домовленості з французькою стороною щодо передачі рятувальних гелікоптерів для потреб українських рятувальників. За словами Президента, вже цього року перші чотири гелікоптери, зокрема медичний для евакуації поранених та рятувальний, надійдуть на озброєння до Служби з надзвичайних ситуацій.

Після цього Петро Порошенко взяв участь у відкритті дошкільного підрозділу Обарівського ліцею Рівненської райради. Потреба у ньому була, бо впродовж останніх років на території Обарівської сільської ради Рівненського району склалася напружена ситуація із забезпеченням дітей дошкільною навчальною освітою. Через це більшість дошкільнят відвідували відповідні заклади у місті Рівне, що викликало невдоволення батьків. Розв’язати цю проблему могло лише будівництво дошкільного підрозділу Обарівського НВК «Школа-садок» Рівненської райради.

Рівне.