За останню добу (станом на ранок 26.03) бойовики понад 40 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на донецькому напрямку із 120-мм мінометів терористи гатили поблизу Опитного, Лебединського та Широкиного, а з мінометів 82-го калібру й танка вели вогонь неподалік Пісків. Також із 82-мм мінометів стріляли біля Талаківки, гранатомети застосували по оборонних пунктах в Авдіївці, Богданівці, Новотроїцькому, Водяному, шахті Бутівка, а великокаліберні кулемети — по позиціях у районі Верхньоторецького та Павлополя.
На луганському напрямку зафіксовано 2 обстріли. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляні позиції в Новгородському, а з великокаліберних кулеметів — поблизу Троїцького.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район — ДАП): «Майже тиждень на околицях Донецька було спокійно. Активізувалися бойовики після президентських виборів у РФ. Знову почалися провокаційні обстріли з великокаліберних кулеметів. Ведуть вогонь в основному не прицільний. Так вони маскують роботу снайперів, які працюють і вдень і вночі, оптика дає змогу. Постійно кружляють безпілотники. Орки так вираховують наші позиції. Щойно він зависає над нашими позиціями — тікаємо в укриття. Адже, зазвичай, відразу працюють міномети. Декілька мін 82-го калібру прилетіло вночі. У підрозділі всі хлопці живі й здорові».