За останню добу (станом на ранок 19.04) бойовики 50 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на донецькому напрямку із заборонених 120- та 82-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстріляли захисників шахти Бутовка, Невельського та Новотроїцького. Під вогонь зі 120- міліметрових мінометів потрапили позиції поблизу Миколаївки, а 82-міліметрові міномети та гранатомети найманці застосували в районі Пісків та Водяного.
Із гранатометів бойовики відкривали вогонь по оборонцях Талаківки, Гнутового, Богданівки та Авдіївки, з озброєння БМП — по укріпленнях під Богданівкою, з великокаліберних кулеметів — поблизу Опитного, Водяного і Талаківки, зі стрілецької зброї — в районі Лебединського, Верхньоторецького, Мар’їнки, Кам’янки, Широкиного та Авдіївки, а неподалік Гнутового вели снайперський вогонь.
На луганському напрямку терористи відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм поблизу Новоолександрівки та Попасної, з гранатометів обстріляли оборонців Луганського та Світлодарська, з великокаліберних кулеметів — позиції під Новолуганським, а зі снайперської зброї — поблизу Майорська та Новгородського.
Останніми днями ворог загострює ситуацію навколо Донецької фільтрувальної станції. «Стабільна робота цього критичного об’єкта цивільної інфраструктури є важливою для сотень тисяч українців, які проживають і на підконтрольних Україні, й на територіях, тимчасово окупованих російсько-терористичними військами. Адже ДФС живить водою Авдіївку, Красногорівку і Верхньоторецьке, а також тимчасово окуповані Донецьк, Ясинувату та низку невеликих селищ», — зазначили в штабі АТО.