АТО на Донбасі завершиться 30 квітня, після чого протистояння російській навалі відбуватиметься в новому форматі під керівництвом Об’єднаних сил. Таку інформацію вчора ЗМІ повідомив міністр оборони України Степан Полторак. За його словами, відомство вже підготувало органи військового керівництва, які виконуватимуть завдання в Донецькій і Луганській областях.
«Було проведено навчання, здійснюються передислокація органів військового управління, заміна частин і підрозділів, реструктуризація військових частин», — зазначив він.
Міністр повідомив, що чисельність наших сил на Донбасі залежатиме від ситуації. «Якщо на першому етапі це буде операція зі стабілізації ситуації, то, на мою думку, буде достатня і та кількість, яка сьогодні є. Якщо ситуація ускладнюватиметься або буде ухвалено рішення про визволення території — тоді, звичайно, і кількість особового складу необхідно буде збільшувати», — сказав він.
Тим часом російські найманці на Донбасі не припиняють ворожих провокацій. Лише за добу (станом на ранок 23.04) бойовики понад 30 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку із заборонених мінометів калібру 120 мм агресор вів вогонь поблизу Новгородського та Луганського. Міномети не стихали  під Новоселівкою і Троїцьким — там працював ворожий калібр 82 мм. Крім того, по захисниках Новгородського окупанти гатили з озброєння БМП.
Гаряче було і на донецькому напрямку. Гранатомети та стрілецьку зброю окупанти застосували по оборонцях Авдіївки, шахти «Бутовка», Мар’їнки та Водяного, великокаліберні кулемети — під Павлополем, Гнутовим, Красногорівкою та Широкиним, а стрілецьку зброю — неподалік Кам’янки. Вогонь ворожих снайперів зафіксовано в районі Павлополя та Новотроїцького.