Проект «Бібліоняня» запрацював у Новоукраїнці, що у Млинівському районі на Рівненщині. У цьому селі, яке нещодавно увійшло до Ярославицької об’єднаної територіальної громади, дитсадка немає. Тому батьки возять малечу в Ярославичі або  Млинів, а дехто навіть до сусідів-волинян. Намагання достукатися до різних гілок влади, щоб допомогли відкрити в селі бодай одну виховну групу, успіхом не увінчалися. Однак світлий промінець надії з’явився після того, як населені пункти Новоукраїнської сільради увійшли в Ярославицьку ОТГ: керівництво громади виношує наміри облаштувати дитсадок у приміщенні колишньої сільської ради — уже й відповідну документацію готують.
А допоки цей задум реалізується, бібліотекар Новоукраїнської публічно-шкільної бібліотеки Надія Момотюк ініціювала в читальні послугу... бібліоняні. Під час весняних городньо-польових робіт перед багатьма батьками постає потреба кудись прилаштувати маленьких непосид. Відтак Надія Павлівна порадилася з матусями, татусями і вирішила спробувати допомогти їм. На пробне двогодинне заняття з’явилися десять дошкільнят віком від трьох рочків. Звісно, завідувачці з бібліотечною освітою було непросто дати раду малечі, бо одні хотіли малювати, другі — гратися, треті — бігати й т. д. Але Надія Павлівна та її помічниця Наталя Фоміна — педагог за освітою, спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Ярославицької ОТГ, — зуміли дитячі бажання звести до спільного виховного знаменника.
У підсумку задоволені залишилися всі, а особливо батьки. Тож таку послугу бібліотека надаватиме й надалі, з урахуванням певних нюансів, у вирішенні яких обіцяли допомогти керівництво Новоукраїнського старостинського округу та громада.