В обласному центрі урочисто підняли прапор міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії». Він відбуватиметься тут удвадцяте, але при цьому матиме досить незвичний формат.
Адже вистави учасників заплановано не лише в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Куліша, а й просто неба, посеред осушеного Лебединого озера у парку «Херсонська фортеця», і навіть... у церкві, розповів художній керівник театру Олександр Книга. До того ж задіяли майданчики не тільки в Херсоні, а й у сусідньому Миколаєві — тож фестиваль стане творчим надбанням не одного, а одразу двох сусідніх регіонів.
Та й інтерес до заходу виявився таким, що деякі заявки театральних колективів навіть довелося відхиляти. Загалом у ньому візьмуть участь 57 театрів з одинадцяти країн. Поціновувачі, зокрема, чекають дебютного виступу на фестивалі... міністра культури України Євгена Нищука. Він з’явиться на сцені як актор у виставі Національного академічного театру імені Івана Франка за відомою п’єсою Еріха Ремарка «Три товариші». На більшість вистав квитки встигли розпродати заздалегідь, задоволено констатує Олександр Книга.