У Полтаві побили журналіста і блогера одного з місцевих інтернет-видань Ярослава Журавля. За його словами, сталося це тоді, коли вони з приятелем зайшли до офісу представництва тієї Соцпартії, яку очолює скандально відомий політик Ілля Кива. При цьому хотіли з’ясувати, чому помічники керівника полтавського представництва СПУ Сергія Чередніченка наполегливо «радили» приятелю журналіста не писати у соцмережах «зайвого» про свого шефа.
Ярослав Журавель зауважує, що тоді він не виконував редакційного завдання та мав намір написати про політичний тиск на свободу слова і висловлення думок в Інтернеті. Однак візитери спочатку наразилися на образливі слова з присмаком нецензурщини з уст самого Сергія Чередніченка, а потім в офісі й уже за його межами на журналіста посипалися удари з боку його помічників...
Останній не заперечує факту бійки, однак категорично спростовує наведену вище версію її причини. Оскільки конфлікт, за словами Чередніченка, не мав жодного відношення до журналістики — йшлося скоріше про звичайні «хлопчачі» розбірки, які він узагалі радив влаштовувати у спортзалі. Адже, мовляв, молоді візитери самі словесно провокували тих, хто перебував в офісі, тому й наразилися на жорстку «відповідь».
Зрештою, як би там не було, саме після тих розбірок журналісту Ярославу Журавлю знадобилася допомога медиків, які констатували наявність у нього перелому щелепи зі зміщенням... Водночас речник обласної поліції Юрій Сулаєв повідомив, що правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за статтею, яка передбачає відповідальність за насильство щодо журналіста. Якщо вину його кривдників буде доведено, їм «світить» до п’яти років позбавлення волі. Фігурантів справи встановлено, триває слідство.

Полтава.