Про це вчора повідомила представниця України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. За її словами, Київ запропонував передати 23 засуджених росіян в обмін на ув’язнених українців. У відповідь Росія заявила, що вона — не є учасником конфлікту, тож питання звільнення у Мінську обговорювати не може.

«Ми в Мінську ще раз чітко заявили однозначну позицію: ніяких прямих переговорів із маріонетками, ніякої легітимізації «республік», яких не існує. Є український, окупований Росією, Донбас. Київ говоритиме з Москвою, ідеологом і спонсором війни на Донбасі, з окупантом, який має піти геть. Путін, а не його мавпочки, відповідальний за припинення війни на Донбасі. Тому будь-які розсусолювання про прямі переговори з Донецьком і Луганськом — аж ніяк не про мир, а про капітуляцію за сценарієм Кремля. Цього не буде», — зазначила вона.
Також І. Геращенко наголосила, що звернулася до координатора ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тоні Фріша з вимогою негайно побувати у в’язницях на окупованих територіях, щоб відвідати українців.
А тим часом напруження на Донбасі не зменшується. За даними прес-центру ООС, російські окупанти відкривали вогонь майже тридцять разів. На Луганщині найгарячіше було в районі Кримського та Новотошківського. На донецькому напрямку — в районах Зайцевого та Новотроїцького. Тривали бої і на маріупольському напрямку.