На Рівненщині визначили лауреатів премії імені Євгена Борового в галузі хірургії. Відповідне розпорядження підписав голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук. Нагороду вручають щороку кращим хірургам регіону до Дня медичного працівника.

Так, за рішенням комітету, головою якого є депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, завідувач хірургічного відділення Рівненської центральної районної лікарні Михайло Вервега, цьогорічними лауреатами стали завідувачі хірургічних відділень центральних районних лікарень: Зарічненської — Андрій Лотоцький, Корецької — Олег Хлопіцький, а також заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи, лікар-хірург відділення гнійної хірургії та проктології Рівненської обласної клінічної лікарні Сергій Вовк. Дипломи лауреатів та грошові премії у розмірі посадового окладу переможці отримають до Дня медичного працівника. Цього року його офіційно відзначатимуть 17 червня.

Премію імені Євгена Борового в галузі хірургії присуджують за рішенням Рівненської обласної ради з 2005-го. Нагороду вручають щороку трьом фахівцям у галузі хірургії за поданням трудових колективів. Євген Боровий (на знімку)

— уродженець Рівненщини, відомий український хірург, доктор медичних наук, заслужений лікар України, відмінник охорони здоров’я, у 1959—1983 роках керував хірургічним відділенням Рівненської обласної клінічної лікарні, у 1968—1993 рр. був головним хірургом Рівненщини. Провів понад тисячу операцій, опублікував 278 наукових праць, 4 монографії. Його життя обірвалося у вересні 2004-го.

Фото з інтернет-ресурсу.