Рівне приймало всеукраїнські змагання фахівців бригад газової діагностики. Управляюча компанія РГК проводить їх для того, щоб поліпшити якість роботи діагностичних бригад. Адже багато що залежить від кваліфікованої роботи цих технічних працівників, зокрема, і безпека споживачів, і кошти компанії, оскільки витік газу «потягне» за собою необґрунтовані витрати.

На знімку: учасники заключних змагань.

Саме на цьому перед початком змагань наголосив голова правління ПАТ «Рівнегаз» Петро Дубас:
— Професія діагностика є не менш важливою, ніж працівників аварійно-диспетчерської служби та служби внутрішнього будинкового газового обладнання. Ці спеціалісти досліджують стан підземних газопроводів, виявляючи всі несправності. Лише після цього починає працювати спеціальна комісія, яка вирішує, що робити з газопроводом. Його можна замінити, відремонтувати частинами або повністю відімкнути від мережі. Кожен такий конкурс неабияк підвищує кваліфікацію працівників, сприяє обміну досвідом, різними професійними нюансами. Нам дуже приємно, що керуюче підприємство для ключової фази змагань місцем проведення обрало саме Рівне. Наголошу, що наша команда від «Рівнегазу» під час змагань на регіональному рівні посіла почесне третє місце.
Стимулом на заключному етапі всеукраїнських змагань була істотна фінансова винагорода: кожному з учасників у команді переможців було обіцяно по 20 тисяч гривень премії. Отже, першість України серед фахівців бригад газової діагностики виборола команда з Івано-Франківська, друге місце — газівники з Дніпра, третє — із Житомира.

Ольга ЗАЙЧУК, 
фахівець із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ПАТ «Рівнегаз».
Фото автора.