На бронетранспортерах — головною вулицею Нової Каховки. До міста прибула 57-ма окрема мотопіхотна бригада ЗСУ — відтепер вона дислокуватиметься тут постійно. Бійців, котрі виявили справжній героїзм та стійкість на східному фронті, городяни зустріли квітами та вітальними плакатами. А воїни віддячили їм пам’ятним подарунком зі своєю — пронизливою та символічною — історією.
Міському голові Нової Каховки Володимиру Коваленку командир 57-ї ОМБр Юрій Головашенко презентував вазу для квітів, виготовлену з гільзи від снаряда та прикрашену зображенням емблеми Сухопутних військ України. Комбриг розповів, що «військово-польову» вазу розмалювала 26-річна санінструктор Ярослава Метлінська. Ярослава з батьком Миколою разом пішли на службу до одного з батальйонів цієї бригади. І під час обстрілу на східному фронті Микола Метлінський накрив доньку власним тілом, аби врятувати її від влучання міни. Дівчина залишилася живою та неушкодженою, а от її батько загинув від численних осколкових поранень і був нещодавно похований у рідному Кропивницькому.
Очільник Нової Каховки Володимир Коваленко каже, що поставить унікальний подарунок у власному кабінеті. А згодом передасть його до музею міста — розмальована гільза стала частиною його історії. Тож ваза від доньки мужнього воїна світла тепер завжди нагадуватиме новокаховчанам, якою ціною дістається мир і чим за нього без вагань платять наші захисники.

Херсонська область.