На Новоайдарській РТС розпочато роботи зі встановлення ще чотирьох передавальних антен, що істотно покращить ситуацію з поширенням сигналу національних мовників. За словами директора КП «Інноваційно-інформаційний центр» Дмитра Сурженка, у «сірій зоні» ще частково «ловлять» російські та сепаратистські канали із захопленого російськими найманцями частотного ресурсу у Луганську. Однак після введення в експлуатацію нової телевежі поблизу села Бахмутівка Новоайдарського району охоплення населення підконтрольних територій сигналом цифрового телебачення збільшилось у 4,5 разу, а українських радіостанцій — більш ніж удвічі.

Проте до багатьох населених пунктів сигнал не доходить, отже, чи не єдиним джерелом українських новин для місцевих мешканців та жителів тимчасово окупованої території є друковані ЗМІ. За підтримки волонтерських організацій та небайдужих українських видавництв офіцери групи ЦВС регулярно здійснюють інформаційну та просвітницьку діяльність серед місцевого населення, розповсюджуючи газети, зокрема, обласне видання «Луганщина.ua».

До речі, в області затверджено Комунікативну стратегію Луганської області на 2018—2020 роки, яка визначає регіональну політику у сфері комунікацій в умовах гібридної агресії з боку Росії. У цьому документі, зокрема, зазначено, що «стратегічні комунікації є складовою частиною Плану спільних дій командування Об’єднаних сил та Луганської облдержадміністрації — обласної військово-цивільної адміністрації щодо забезпечення державного суверенітету України на території Луганської області». Стратегія визначає цілий комплекс завдань в інформаційній сфері, серед яких — розроблення та впровадження стратегічного планування, координація комунікативної діяльності, дотримання принципу «єдиного голосу».

Луганська область.