Гривня очолила список валют, які найбільше зміцнилися до долара за підсумками першого півріччя 2018-го. Про це йдеться у статті авторитетного інформагентства Bloomberg, інформує «Економічна правда».
За даними агентства, з початку року українська національна валюта зміцнилася до долара на 7,7 відсотка, обійшовши грузинський ларі та колумбійське песо. Як зазначає видання, така тенденція спостерігається, незважаючи на проблеми в економіці, воєнний конфлікт на сході України, високий рівень корупції та брак міжнародної фінансової підтримки.

За словами заступника голови Нацбанку Олега Чурія, основним завданням для зміцнення валюти є запобігання залежності від короткострокового капіталу для фінансування дефіциту поточного рахунку. Він також зазначив, що регулятор зможе пом’якшити грошово-кредитну політику, щойно побачить стійку тенденцію до зниження інфляції.
Раніше повідомлялося, що Національний банк може вдатися до жорсткої монетарної політики і введення деяких валютних обмежень у разі посилення інфляційного тиску, якщо Україні не вдасться отримати черговий кредитний транш Міжнародного валютного фонду.