Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в ефірі «5 каналу». При цьому посадовець наголосив, що органи місцевого самоврядування зобов’язані звітувати перед громадою, чому встановлено саме такі тарифи.

На думку Геннадія Зубка, цей крок, в умовах реформи децентралізації, збільшить відповідальність місцевої влади перед мешканцями, зробить пріоритетним питання модернізації комунальних підприємств та зношеної до критичного стану інфраструктури. А це своєю чергою підвищить якість тепло- і водопостачання.
«Сьогодні вже багато міст вийшли з умов тарифоутворення незалежного регулятора НКРЕКП і самостійно формують тарифи, визначають, наскільки вони економічно обґрунтовані, а також яку допомогу можна надати своїм комунальним підприємствам із місцевих бюджетів. Але ми хочемо довести цей процес до кінця, щоб органи місцевого самоврядування на всій території України самостійно формували тарифи на тепло- та водопостачання, а головне — звітували перед своєю громадою», — наголосив віце-прем’єр-міністр. Отже, насамперед місцева влада буде зацікавлена у підвищенні рівня обслуговування, оскільки «жителі зможуть контролювати відповідність ціни якості отриманих комунальних послуг». Нині тривають переговори з новим складом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо остаточного завершення тарифної децентралізації.