Футбол. ЧС-2018. Фінальний турнір. Груповий етап. 18 червня.
Група F. Швеція — Республіка Корея. 1:0. Гол: Гранквіст, 65 (п).
Група G. Бельгія — Панама. 3:0. Голи: Мартенс, 47, Лукаку, 69, 75.
Туніс — Англія. 1:2. Голи: Сассі, 35 — Кейн, 11, 90+1.
***
На турнірі це був п’ятий ігровий день, і три поєдинки, котрі відбулися, відзначалися гостротою і бойовитістю. І, без перебільшення, подарували вболівальникам чимало емоцій.
***
Шведи мали велику перевагу над корейцями, але змогли забити лише раз. Та ще й з пенальті. Але перемогли скандинави, що дозволило їм разом із збірною Мексики отримати перші три очки й очолити групові перегони. А от у німців і корейців настрій поки що не найкращий — вони програли поєдинки на старті.
***
Бельгійці зіграли красиво і переконливо. Їхні опоненти — панамці — дуже старалися, діяли по-бойовому. Але клас збірної Бельгії помітно вищий. Цим вона скористалася від душі.

Особливо натхненно зіграв форвард англійського клубу «Манчестер Юнайтед», бельгієць конголезького походження 25-річний Ромелу Лукаку (на знімку), котрий відзначився дублем.
***
Два м’ячі на свій рахунок записав також 24-річний форвард лондонського клубу «Тоттенгем» Гаррі Кейн (на знімку).

Його другий точний удар на першій додатковій хвилині мав величезне значення — він приніс перемогу Англії в непростому протистоянні з Тунісом.
***
Стало відомо про невеликий скандал у збірній Хорватії. Екс-форвард «Дніпра» Нікола Калинич відмовився вийти на поле замість 32-річного нападника «Ювентуса» Маріо Манджукича за п’ять хвилин до завершення поєдинку проти Нігерії 16 червня.
Либонь, така ситуація зачепила самолюбство відомого гравця. Заміна здалася 30-річному нападнику «Фіорентини» (виступає на правах оренди в «Мілані») принизливою. Але причиною відмови він назвав болі в спині. Зрештою, на полі з’явився півоборонець, партнер Манджукича по «Ювентусу», 23-річний Марко П’яца.
Цей епізод мав серйозні наслідки. Калинича ніби вже виключили зі складу команди Хорватії.
«Така ситуація з ним уже сталася вдруге чи втретє. Напевно, він просто не готовий грати на чемпіонаті світу», — зазначив тренер хорватів Златко Далич.

Фото fifa.com
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.