Шахта «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» відзначає 120-річчя з дня заснування. Це єдина з найстарших шахт України, яка працює. Причому має великі запаси і потужні пласти вугілля, які дають можливість працювати ще багато років. «Тут працювало і продовжують працювати шість поколінь сімейних династій. За цей час діди і прадіди сьогоднішніх гірників пережили дві світові війни, але зберегли вугільне підприємство. І зараз вугілля видобувається в надскладних умовах, коли країна протидіє військовій агресії ззовні, а наша рідна Луганщина потерпає від постійних обстрілів», — звернувся до шахтарів заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко.
Сьогодні на «Гірській» працює один очисний забій — третя північна лава пласта К8 горизонту 900 м із запасами 400 тис. т і навантаженням 400 т на добу. Триває підготовка четвертої північної лави з запасами 1,7 млн т, яка дасть змогу збільшити з 2020 року навантаження на 2000 т за добу. 
З нагоди ювілею багатьох гірників нагороджено нагрудними знаками «Шахтарська доблесть» та «Шахтарська слава», почесними грамотами та листами подяки Луганської облдержадміністрації.

Луганська область.