Останню добу (станом на ранок 19.06) російсько-окупаційні війська 28 разів порушували режим припинення вогню, з них шість разів вогонь вівся з важкого озброєння. За даними прес-центру штабу ООС, активні бойові дії тривали на Луганщині, де ворог вдався до провокаційних дій у районі населеного пункту Новотошківське, а на горлівському напрямку — в районі населеного пункту Верхньоторецьке.
На донецькому напрямку, поблизу Авдіївки та Опитного під час бойових дій з використанням стрілецької зброї та гранатометів було поранено двоє українських військовослужбовців. Не припиняються провокації на маріупольському напрямку в районі селищ Старогнатівка, Чермалик та Лебединське, де застосування окупантами мінометів наражало на небезпеку мирне населення.
«У результаті узгоджених дій підрозділів Об’єднаних сил, за даними розвідки, знищено одну бойову броньовану машину противника та вантажівку ГАЗ-66, п’ять бойовиків поранено», зазначили в штабі.
Про події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район Маріуполя): «Ситуація під контролем. Інтенсивність обстрілів дещо знизилася. Схоже, у орків — ротація. Поблизу Павлополя наша розвідка зафіксувала декілька КамАЗів з живою силою. Коли заїжджають, вони починають активний спосіб життя вести. Тобто їм треба оглянути територію, пристрілятися, побачити, зрозуміти, де хто, що знаходиться. Сьогодні зранку помітили два безпілотника. Тому на вечір очікуємо провокації з важкої артилерії: 120 мм, а можливо, і більшого калібру. На щастя, усі хлопці живі й здорові».