У Вишнівецькому палацово-парковому комплексі, що на Тернопільщині, відкрили відреставровану дзеркальну залу. На це дійство приїхали дружина Президента Марина Порошенко та Посол США в Україні Марі Йованович. Разом із головою ОДА Степаном Барною та очільником облради Віктором Овчаруком вони перерізали червону стрічку оновленої пам’ятки культурної спадщини національного значення.

Очільник облради Віктор Овчарук, Посол США в Україні Марі Йованович, дружина Президента Марина Порошенко та голова ОДА Степан Барна.

Фото Михайла МАРКІВА 
(прес-служба Президента України).

За словами Марини Порошенко, відновлення цього палацу — проект національного масштабу. «За архітектурною неповторністю Вишнівецька резиденція така ж цінна для України, як палац князів Радзівілів — для Білорусі, королівський Вавель — для  Польщі чи Версаль — для Франції. І я щиро вдячна всім, хто докладав зусиль для відновлення цієї унікальної культурної пам’ятки», — зазначила дружина Президента.
Наприкінці ХХ ст. Вишнівецький палац увійшов до складу Національного заповідника «Замки Тернопілля», концепція розвитку якого передбачала відновлення дзеркальної зали в її первинному вигляді. Адже за радянських часів тут облаштували кінотеатр.
З 2015 року заповідник отримав фінансову підтримку від Міністерства культури України в розмірі понад 4 мільйони гривень, а також виграв грант від Посольства США в Україні на суму 159 тисяч доларів на відновлення дзеркальної зали та реставрацію південної підпірної стіни палацу.

Надія МИКОЛАЙЧУК.