На околиці Львова на вулиці Трускавецькій підлітки у масках і з битами напали на тимчасовий табір ромів, який був облаштований у парковій зоні. За повідомленням патрульної поліції Львова, під час бійки одна особа загинула, четверо дістали травми. Усіх вісьмох нападників затримали — це юнаки 16—18 років. Вдалося розшукати й організатора нападу, ним виявився 20-річний житель Львова. Розслідування інциденту веде Пустомитівський райвідділ поліції.
Один травмований перебуває у лікарні, а жінку з дитиною після обробки ран відпустили. Міська рада тимчасово запропонувала постраждалим притулок.
Неподалік табору поліція виявила предмети, які підлітки використовували під час нападу на ромів.
Затримані на місці злочину — поліція спрацювала досить оперативно — визнали, що належать до угруповання «Твереза і зла молодь», яке ніде не зареєстроване. Судячи з їхньої сторінки в соцмережах, ця групка нараховує з десяток підлітків, які вважають себе борцями за здоровий спосіб життя.
Цей інцидент засудили в Раді Європи.
«Ми засуджуємо черговий напад на ромів, про що повідомила поліція. Ми нажахані, що цього разу одну особу вбили. Чекаємо повного і прозорого розслідування», — написала в Твіттері прес-секретар Генерального секретаря Ради Європи Даніель Гольтген.
Як заявив керівник Національної поліції Сергій Князєв, затриманим загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення.

Богдан КУШНІР.

***

— Напад на ромське поселення на околиці Львова, в результаті якого одного рома вбито, ще четверо дістали поранення (усі — мешканці Закарпаття) — дуже тривожний сигнал, — заявив голова ОДА Геннадій Москаль.
За словами керівника області, на Закарпатті проживає 50 відсотків усіх ромів України, і закарпатці єдині в Україні відзначають Міжнародний день ромів на офіційному рівні. 

Василь НИТКА.