Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко звернувся до керівника уряду, закликавши запровадити мораторій на підвищення тарифів ПАТ «Укрпошта» на приймання та доставку за передплатою друкованих видань допоки немає обґрунтованої стратегії розвитку цієї послуги в «Укрпошті».

З огляду на те, що більшість газет через істотне подорожчання паперу й поштових послуг опинилися в критичній ситуації — постали перед реальною загрозою закриття, НСЖУ пропонує зафіксувати поштові тарифи на рівні, встановленому з 1 липня 2018 року.
«Нинішнє балансування преси на межі виживання загрожує інформаційній безпеці держави: на думку фахівців (редакторів, видавців), рішення ПАТ «Укрпошта» вкотре підвищити тарифи на доставку періодики (з 1 січня 2019 р.) матиме вкрай негативні наслідки. Як відомо, у 2014—2018 роках обсяги передплати преси в Україні зменшилися на 46%, отож і далі руйнувати ринок передплати неприпустимо в умовах, коли для значної частини населення, особливо сільського, місцева преса є насправді основним джерелом інформації. Практика попередніх років показала прямий зв’язок між збільшенням тарифів на доставку (а вони сягають уже 50% загальної вартості передплати для населення) і зменшенням читацької аудиторії друкованих ЗМІ», — йдеться в листі до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.