МІЖНАРОДНИЙ КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКИЙ ПРОЕКТ «МІЖНАРОДНА ЛІТНЯ МУЗИЧНА АКАДЕМІЯ»

 

27.06 – 12.07.2018

 

Кожного року влітку Київ приймає всіх, хто бажає удосконалити свою професійну майстерність, отримати задоволення від спілкування з Музикою, подарувати своє мистецтво киянам і гостям столиці.

Міжнародний благодійний фонд конкурсу Володимира Горовиця презентує Міжнародний культурно-мистецький проект «Міжнародна літня музична академія» - 2018 – фестиваль, що проходить у найстарішому музичному навчальному закладі України – Київському інституті музики ім. Р.М. Глієра, який у цьому році урочисто відзначає своє 150-річчя.

Для навчання в «Академії» запрошуються всі бажаючі – без обмежень за віком, громадянством та професійним рівнем. Слухачі обирають один або кілька майстер-класів і проходять їх під керівництвом викладачів. У програмі навчання «Академії» такі дисципліни як «Гра з оркестром», «Ансамблеве музикування» та «Сольне виконавство».

 

Історична довідка

У 1997 році під час підготовки та проведення ІІ Міжнародного конкурсу молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця виник задум створення «Школи виконавської майстерності». Члени журі, почесні гості, педагоги, відомі музиканти неодноразово висловлювали думку про те, що талановита молодь у перервах між конкурсами постійно має бути у полі зору організаторів, що молодим виконавцям має надаватися професійна допомога у подальшому вдосконаленні майстерності.

Так, у 1998 році були вперше проведені заходи «Школи виконавської майстерності».

У 2000 році «Школа виконавської майстерності» перетворилась у «Міжнародну літню музичну академію». Її організаторами виступають Департамент культури Київської міської державної адміністрації, Міжнародний благодійний фонд конкурсу Володимира Горовиця та Київський інститут музики ім. Р. М. Глієра. «Академія» – це система майстер-класів видатних музикантів – майстрів виконавського мистецтва. Її слухачі мають змогу грати сольно, з оркестром та виступати у складі камерного ансамблю.

За вісімнадцять років існування «Академії» прекрасна спільнота славетних педагогів з Австралії, Ізраїлю, США, Франції, Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Туреччини, Росії, України поділилася своїм професійним досвідом з понад 600 молодими музикантами з 15 країн світу.

Майстер-класи «Академії» відбуваються на базі Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра. Заняття відкриті для слухачів «Академії» та публіки.

«Академія» пропонує слухачам широку та розмаїту виконавську практику на Міжнародному фестивалі «Київські літні музичні вечори», які збирають сотні шанувальників класичної музики.

 

«Міжнародна літня музична академія» – 2018

Цього року до участі у «Міжнародній літній музичній академії» було прийнято заявки 41 учасника, серед яких – представники України, США, Боснії та Герцеговини, Португалії, Франції, Німеччини, Мексики, Південної Кореї та Китаю.

 

Професорський корпус представляють провідні виконавці та педагоги:

Яків Касман (США, фортепіано);

Олексій Гринюк (Великобританія, фортепіано);

Анатолій Баженов (Україна, скрипка);

Марія Пухлянко (Україна, фортепіано).

 

Слухачі майстер-класів у категорії «Гра з оркестром» матимуть честь виступити із найкращими колективами столиці:

  • Національним заслуженим академічним симфонічним оркестром України (художній керівник та головний диригент – народний артист України Володимир Сіренко; диригенти – лауреати ІІІ Міжнародного конкурсу ім. С. Турчака Іван Чередниченко та Назар Якобенчук);
  • Ансамблем класичної музики ім. Б. Лятошинського (головний диригент – народна артистка України Валентина Іконник-Захарченко; диригенти – заслужені діячі мистецтва України Ігор Андрієвський та Богдан Пліш).

 

Реєстрація слухачів «Міжнародної літньої музичної академії» - 2018 відбудеться 27 червня у приміщенні Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра.

Розклад майстер-класів буде доступним після реєстрації слухачів 27 червня на сайті www.horowitzv.org та на сторінках у соціальних мережах.

За матеріалами прес-релізу.