ПАТ «Дніпрогаз» скерувало листа голові Дніпропетровської ОДА, голові Дніпропетровської облради й міському голові Дніпра з проханням допомогти у розв’язанні проблеми із забезпеченням газом підприємств теплової комунальної енергетики (ТКЕ). Про це повідомив прес-центр ПАТ «Дніпрогаз».
«Кризу спричинили дії НАК «Нафтогаз України». Протягом опалювальних періодів 2016—2018 років державна компанія ухиляється від поставок газу підприємствам ТКЕ, — йдеться у повідомленні. — Фактично відбувається саботаж доручення Кабінету Міністрів, який поклав на «Нафтогаз» спеціальні обов’язки — поставку газу для ТКЕ за соціальною ціною за рахунок ресурсу газу, видобутого в Україні. Небезпека в тому, що саме із соціальної ціни на такий газ (5930 гривень за 1 тисячу кубометрів) сформовано тарифи на тепло й гарячу воду для населення».
НАК «Нафтогаз України» уже погрожує консервацією частини своїх газорозподільних систем, що спричинить відключення від газопостачання 129 населених пунктів у 16 областях. Така ситуація неминуче призведе до судових процесів, банкрутства комунальних теплових підприємств, втрати робочих місць і відключення теплопостачання в будинках.
ПАТ «Дніпрогаз» у відповідних листах закликало керівників органів місцевого самоврядування створити робочі групи із залученням фахівців для пошуку варіантів фінансування ТКЕ до початку опалювального періоду 2018—2019 рр. та ініціювати розслідування схеми, за якою штучно завищується вартість газу для комунальних підприємств.